Παρουσίαση βιβλίου: “ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ 1821” του Κυριάκου Σκιαθά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ “ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ 1821” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, μέσα σε ένα ζεστό και όμορφο κλίμα στο “Σπίτι του Ηπειρώτη” παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κυριάκου Σκιαθά με τίτλο” Άγνωστες στιγμές του 1821″. Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, των εκδόσεων 24 Γράμματα και του ηλεκτρονικού περιοδικού “Διαπολιτισμος”.
Για το βιβλίο μίλησαν ο δικηγόρος και βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο διευθυντής του ΕΣΥ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής-πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης και ο Ιστορικός – δημοσιογράφος Δημήτρης Στεμπίλης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Παναγιώτης Ρηγόπουλος.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Αλέξανδρος Χάιδας, ο οποίος και εισήγαγε τους παρευρισκομένους στο ιστορικό πλαίσιο των τριών χορών από την περιοχή του Σουλίου που στη συνέχεια επιτέλεσε το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου μας με δωρικότητα και λιτότητα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με το κλέφτικο τραγούδι “του Κίτσου η μάνα κάθονταν” το οποίο απέδωσε με τοπικό σουλιώτικη φορεσιά η Πλακωτιώτισσα Μαντώ Κάτσιου.
Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση με ηπειρώτικο τσίπουρο και ηπειρώτικες παραδοσιακές πίτες.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους ομιλητές, τον συντονιστή δημοσιογράφο της εκδήλωσης, τις γυναίκες του χορευτικού τμήματος, τις γυναίκες που παρασκεύασαν τις πίτες, τους Ηπειρώτες και της Ηπειρώτισσες, τους φίλους του Συλλόγου μας, καθώς και το συγγραφέα.
Ευχόμαστε από καρδιάς το βιβλίο του συγγραφέα κ. Κυριάκου Σκιαθά να είναι καλοτάξιδο.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου.
φωτογραφίες:
Βασίλης Λάγιος υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος Συλλόγου
Παναγιώτης Ρηγόπουλος
Μαντώ Κάτσιου
Κυριάκος Σκιαθάς
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.