06/04/2019 8o Φεστιβάλ Σινεμά του Συλλόγου Προσηλιωτών

To 8o Φεστιβάλ Σινεμά του Συλλόγου Προσηλιωτών κάνει τη τελευταία του στάση στην Πάτρα και στον Ιστορικό Πανηπειρωτιικό Σύλλογο Πατρών.
Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, και ώρα 7.45 μ.μ. η άνετη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών «Το σπίτι του Ηπειρώτη, (Μουρούζη 14, 1ος όροφος) θα μετατραπεί σε αίθουσα σινεμά για να φιλοξενήσει μια συναρπαστική προβολή από την ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου με τίτλο «Το μικρό λιοντάρι».

Μαζί μας θα βρεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του δραστήριου Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων «η Αγία Παρασκευή» εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων.
Στο τέλος της ταινίας θα κληρωθούν συλλεκτικά Τshirt και καπελάκια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για την ταινία: 
Ο δεκαπεντάχρονος Mitri Diop ζει σ’ ένα χωριό στη Σενεγάλη και, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, παίζει ποδόσφαιρο ονειρευόμενος την Μπάρστα και την Τσέλσι. Όταν ένας Καμερουνέζος σκάουτερ τον εντοπίζει, ο Mitri πιστεύει στην τύχη του. Αλλά για να φτάσει στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης, πρέπει να πληρώσει. Η οικογένειά του, για να τον βοηθήσει, χρεώνεται. Όταν φτάνει όμως στη Γαλλία, βλέπει ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι του τα είχαν περιγράψει, και αντί για μεγάλα γήπεδα, βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και ντροπιασμένος στους δρόμους του Παρισιού, αναζητώντας ακόμα το όνειρό του.

Διάρκεια ταινίας: 1.35′. Είσοδος Ελεύθερη.
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.