“Ηπειρώτικο Μοιρολόι” 18.06.2019

Ήταν όλοι εκεί, λάτρεις του βινυλίου, φίλοι του καλού βιβλίου, Ηπειρώτες από κάθε γωνιά της Πάτρας και φίλοι του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, κατακλύζοντας το περιβάλλοντα χώρο του γνωστού φιλόξενου βιβλιοπωλείου “το Δόντι” (Φιλοποίμενος 36-42) προκειμένου να απολαύσουν τον Κρίστοφερ Κινγκ, έναν βραβευμένο μουσικό παραγωγό και μανιώδη συλλέκτη δίσκων γραμμοφώνου. 
Ο συγγραφέας, που βρίσκεται στην χώρα μας με σκοπό -εκτός των άλλων- να καταγράψει μια σειρά από πανηγύρια την καλοκαιρινή περίοδο, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου του, έπαιξε από σπάνιους δίσκους στο πικ απ οργανικά ηπειρώτικα μοιρολόγια και σκάρο, ενώ στο τέλος συνομίλησε με το κοινό. 
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε ο καθηγητής μουσικολογίας και δεξιοτέχνης του ηπειρώτικου κλαρίνου, Σταύρος Ξιούρας, από το Γηρομέρι Φιλιατών, που άνοιξε την εκδήλωση με ένα οργανικό μοιρολόι του αξέχαστου Τάσου Χαλκιά.

Την παρουσίαση του βιβλίου, “Ηπειρώτικο μοιρολόι” (2018) που συνδιοργάνωσε το βιβλιοπωλείο “το Δόντι” και οι εκδόσεις”Δώμα”, με την υποστήριξη τουΠανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, χαιρέτισε ο Πρόεδρός του, κ. Χάιδας Αλέξανδρος.
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.