VIDEO: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να απολαύσετε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον μοναδικό κόσμο των ηπειρώτικων πιτών, όπως, επίσης, να γνωρίσετε πλήθος λαογραφικών / πολιτισμικών στοιχείων που συνδέονται με αυτές (τραγούδια, περιγραφή και χρήση μαγειρικών σκευών, συνθήκες παρασκευής πιτών κτλ).

Η εν λόγω δράση, που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / ΠΕ Αχαΐας σε συνεργασία με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδίου δράσης για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα «Υγεία και Κοινωνία για όλους ΠΔΕ 2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υγιεινή διατροφή και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών.

Σημειώνεται ότι οι πίτες, που παρασκευάστηκαν από τις γυναίκες της Εφορίας Κυριών του Συλλόγου μας, προσφέρθηκαν, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του 2020, στα ιδρύματα της Πάτρας: Κιβωτός Αγάπης, Άσυλο Ανιάτων, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέριμνα και στο συσσίτιο της ενορίας Αγίας Σοφίας Πατρών.

Επίσης, η λήψη των πλάνων έλαβε χώρα στο πιστοποιημένο εργαστήριο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη, με τη συμμετοχή και του συνεργάτη του Ι.ΙΕΚ Βέργη, Chef Παρασκευά Δρε.

Τέλος, στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης δημιουργήθηκαν καλαίσθητα έγχρωμα φυλλάδια όπου περιέχονται τα λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τις εν λόγω ηπειρώτικες πίτες, φωτογραφίες των πιτών, ο τρόπος εκτέλεσής τους, η διατροφική τους αξία και σχετική βιβλιογραφία. 

 

Καλή σας όρεξη!

 

Δημοσιεύθηκε στην ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.