28/10/2021 ΠΣΠ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ // ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΗΜΕΡΑΣ // ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Αγαπητά μέλη μας,
Αγαπητές/οί φίλες/οι μας,
 
με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε εφέτος στην Πάτρα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε σε όλη τη σειρά των επετειακών εκδηλώσεων την εν λόγω ημέρα.
Συγκεκριμένα, άγημα του Συλλόγου, φέροντας τη σημαία μας και ενδεδυμένο με παραδοσιακές ενδυμασίες παρίστατο στην δοξολογία που έλαβε χώρα εντός του Μητροπολιτικού ναού τής Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Ακολούθως, και πριν από την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου μας, ο Πρόεδρός μας, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, μπροστά από το μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας και εν συνεχεία στεφάνι.
Ακολούθησε η παρέλαση, την οποία κι εφέτος άνοιξε ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών. Μία κίνηση της πολιτείας που εκτός από το συμβολικό της χαρακτήρα, φανερώνει τον αμέριστο σεβασμό στους ανθρώπους εκείνους που από μια φτενή και φτωχή γωνιά της Ελλάδας μπήκαν στην πρώτη γραμμή. Ξεχωριστό κομμάτι των ανθρώπων αυτών αποτέλεσαν οι Ηπειρώτισσες γυναίκες. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, ειδικά αυτή την ημέρα, θέλοντας να τιμήσει την Ηπειρώτισσα γυναίκα, παρουσιάζει, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, την εικόνα γυναικών ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές και ζαλωμένων με πυρομαχικά, βαρύ ρουχισμό, κασέλες και βαρέλες. Μέσα από αυτή την γεμάτη συνυποδηλώσεις εικόνα, γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί η ηρωική και επιβλητική εικόνα της Ηπειρώτισσας γυναίκας, μάνας, κόρης που λάμπρυνε με την προσφορά της ολόκληρη την Ελλάδα. Μια γυναίκα που πρωτοστάτησε σε πράξεις εθνικής και κοινωνικής ευεργεσίας, που έγινε υπόδειγμα χρέους και καθήκοντος, που πρόσφερε αυθόρμητα, που έγινε παράδειγμα προς μίμηση.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους από τα τμήματα του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις.
Χρόνια Πολλά.
 
Με συλλογικούς χαιρετισμούς
Για το ΔΣ του Συλλόγου μας
ο Πρόεδρος Χάιδας Αλέξανδρος
 
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.